Cart

Christina Brampti: Τα φουτουριστικά κοσμήματα που διατίθενται σε πωλητήρια μουσείων σε όλο τον κόσμο

Διαβάστε το άρθρο της δημοσιογράφου Λένας Γκόβαρη που δημοσιεύτηκε αρχικά στην ιστοσελίδα / περιοδικό womantoc. 

 

Από το 2004 το brand Christina Brampti προτείνει εντυπωσιακά κοσμήματα που αποτελούν statement και συχνά τα συναντάς σε πωλητήρια μεγάλων μουσείων σε όλο τoν κόσμo.

HΧριστίνα Μπραμπτή δεν είναι μια συνηθισμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων, αφού χρησιμοποιώνας απρόβλεπτα υλικά και αντικείμενα που δεν έχουν άμεση σχέση με το κόσμημα, καταφέρνει και τα μεταμορφώνει σε κάτι τελείως αναπάντεχο. Από το 2004 το brand της, Christina Brampti προτείνει φουτουριστικά και εντυπωσιακά κοσμήματα που αποτελούν statement και συχνά τα συναντάς στα πωλητήρια σπουδαίων μουσείων σε όλο τoν κόσμο.  

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση με τον σχεδιασμό κοσμημάτων;

Ξεκάθαρος συμπαντικός συγχρονισμός! Τελειώνοντας την σχολή ΒΑΚΑΛΟ για τα επόμενα 7 χρόνια ασχολήθηκα με το Interior Design που ήταν οι βασικές σπουδές μου. Όμως, το κόσμημα ήταν ευσεβής πόθος. Ένα καλοκαίρι μια φίλη έψαχνε για δουλειά ούσα άνεργη, είδε μια αγγελία μεγάλης εταιρείας που αναζητούσαν σχεδιάστρια κοσμημάτων και σκέφτηκε εμένα, εγώ αμέσως είδα την ευκαιρία και έτσι ξεκίνησαν όλα και πήραν τον δρόμο τους. Φυσικά είμαι ευγνώμων στην φίλη μου αλλά και στην εταιρεία που μου άνοιξε τον δρόμο.

Πως αποφάσισες να χρησιμοποιείς απρόβλεπτα υλικά και αντικείμενα που δεν έχουν άμεση σχέση με το κόσμημα και μεταμορφώνοντάς τα σε κάτι τελείως αναπάντεχο;

Δεν ήταν απόφαση αλλά φυσικό επακόλουθο και τρόπος σκέψης μετά το Interior Design.Πειραματίζομαι με διαφορά υλικά όπως αλουμίνιο, πλέξι γκλας, ορειβατικά σχοινιά και εξαντλώ τις δυνατότητες τους χωρίς να σκέφτομαι τον αρχικό τους προορισμό κατασκευής και κάποιες φορές φτάνω σε ένα αποτέλεσμα. Είναι σαν το κυνήγι του θησαυρού!

Ποια είναι η γυναίκα που έχεις στο μυαλό σου όταν σχεδιάζεις; Από που εμπνέεσαι;

Στο μυαλό μου έχω μια δραστήρια αντισυμβατική, απελευθερωμένη, θηλυκή και συνάμα δυναμική φιγούρα που έχει αποδεχτεί τον εαυτόν της και διαμορφώνει η ίδια το στυλ της καθώς και την ζωή της. Όπως συνηθίζω να λέω η «έμπνευση είναι παντού» δηλαδή όλα όσα έχουν συναισθηματικό αντίκτυπο, από ένα καινούργιο υλικό που θα με εξιτάρει έως μια κατάσταση που βιώνω καλή ή κακή, ακολουθώντας πάντα το ένστικτο μου.

Τα περισσότερα σχέδιά σου μπορούν να φορεθούν με περισσότερους από έναν τρόπους, τι συμβουλεύεις τις γυναίκες ώστε «να παίξουν» με τα κοσμήματα σου; 

Η πολυμορφία σε κάποια κοσμήματα μου είναι και αυτό ένας τρόπος επικοινωνίας με τις γυναίκες που τα επιλέγουν. Θέλοντας να συμμετέχουν και να μην βαριούνται να γίνονται οι ίδιες δημιουργοί, νιώθω ότι έχουμε έναν διάλογο και αυτό μου δίνει χαρά. Επομένως τις προσκαλώ να πειραματιστούν με τα κοσμήματα μου.

Που μπορούμε να βρούμε τις δημιουργίες Christina Brampti στην Ελλάδα και το εξωτερικό;

Εκτός από το ατελιέ μου (Αδριανείου 42, Νέο Ψυχικό), τα κοσμήματά μου φιλοξενούνται μόνιμα προς πώληση στο μουσείο Μπενάκη. Επίσης είναι διαθέσιμα σε πολλές boutique στο εξωτερικό όπως και στο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης - MOMA στο Σαν Φρανσίσκο, το μουσείο Peggy Guggenheim στην Βενετία και στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βαρκελώνης.

Τι να περιμένουμε από στη νέα σου συλλογή;

Η νέα Μου συλλογή «Is Under Construction», θα έχει ως θέμα την εποχή που διανύουμε και αυτά που βιώνουμε με μια συμβολική μάτια απελευθέρωσης από το παρελθόν με σεβασμό προς αυτό και την μετάβαση μας σε κάτι νέο.

 

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει κάποιος δημιουργός που προσπαθεί να είναι συνεπής στο Made in Grèce, σε επίπεδο επιχειρηματικότητας;  

Στηρίζω με συνέπεια το Made in Greece, το μεγαλύτερο ποσοστό των κοσμημάτων μου βασίζεται στο αλουμίνιο και άλλες πρώτες ύλες που βρίσκω στην Ελλάδα. Ένας δημιουργός που επιχειρεί το Made in Greece με πωλήσεις προς το εξωτερικό δεν έχει να φοβηθεί τίποτα εάν έχει συνέπεια στην ποιότητα και διαφορετικότητα. Ο μόνος εχθρός είναι η ελληνική πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε!

 

 

 

 Δείτε όλα μας τα προϊόντα, σε μοναδικά σχέδια και αποχρώσεις.